*

Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Robotisaatio

Seksiä tekoälyllä – Kelju K. Kojootin loppu?*

Tietokone tarvitsee nollia ja ykkösiä – tai oikeastaan kahta jännite-aluetta, riippuen puolijohteen tyypistä. Noita jännite-eroja toteutetaan transistoreilla, joko virta kulkee tai ei. Näin saadaan kuvannettua matematiikalle 0 ja 1 – puhutaan binäärijärjestelmästä. Tietokone tekee kaikki toimet näillä nollilla ja ykkösillä ja yllättäen yhteenlaskuilla!

 

Robottiveroesitykset ovat halpaa populismia!

En ymmärrä robottiveroa, mutta liikevoittoveroja voisi nostaa, jos liikevoittoja ei käytetä riittävästi yrityksen jatkuvuuden kehittämiseen. Nykyään on vallalla monella yrittäjällä maksimoida oma pääoma ja se on vääränlaista ja jossain määrin jopa yhteiskuntaa turmioon vievää ajattelua. Pitäisi kannustaa yrityksiä investoimaan rutkasti tulevaisuuteen. Liikevoittoprosentin kasvaessa yli 5 prosentin yrityksen pitää tajuta, ettei sitä kaikkea ole varaa hassata pankkibisneksen kaltaisesti osaakkeenomistajille, vaan pitäisi ajatella insinöörimäisesti yrityksen tulevaisuutta!

Tekoäly, koneoppiminen ja robotiikka -teknoihmisyyttä keinotekoisesti

Tänään kohistaan kolmesta tekijästä – sarjatoistoisesta automaatiosta, tallennetusta, käsiteltävästä ja informaatiovirtojen tiedon digitalisaatiosta sekä motoriset liikeradat hallitsevasta robotiikasta. Kaikki ovat binäärijärjestelmän tuotteita – siis 0' aa ja 1' stä – ei muuta, toistaiseksi.

Globalisaation vastakohta - reviiripuolustus

Globalisaatio [1 ajoi maailman työn uudelleenjaon taisteluun [*. Kiinalainen vei osansa ja siirtää hiljalleen omien palkkojen noustessa muun muassa vaateteollisuutta halvempien toverien maihin, kuten vaikkapa Bangladeshiin [**.

 

... Globalisaatio on reviiripuolustuksen pahin vihollinen. Globalisaatio ilman reilua kulutusvähenemää syö maapallomme loppuun

  1. ~ http://www.hs.fi/talous/art-2000005341093.html -

     

Luoko pääoma arvoa ja lisäarvoa?

Kysymys on ajankohtainen ja hiukan liian vaikea meikäläiselle. Asia tuli ajankohtaiseksi facebook keskustelussa. Juhani (atk insinööri) totesi minun ja Risto Linturin olevan väärässä odottaessamme robottien luomaa utopiaa. Hänen mielestään ongelma oli pääoman kyky luoda lisäarvoa.

Robotisaatio vie työpaikat. Ratkaisu naisten kotiin jääminen?

 

Jos robotisaatio vie puolet työpaikoista, niin ei hätää. Vaimot vain jäävät kotirouviksi, niin mitään massatyöttömyyttä ongelmineen ei tule.

Automaatio ei ole uhka vaan mahdollisuus

Viime aikoina on puhuttu pitkästä aikaa enemmän siitä, että automaatio tuhoaa työpaikat eikä kaikille riitä enää töitä. Moni muistaa tasoitella, että tuohan se samalla niitä myös lisää, jos kohta ne ovatkin hieman erilaisia työpaikkoja. Keskustelijoilta kuitenkin unohtuu yksi tärkeä näkökulma.

Matti Apunen höpsii tekoälystä

MA: "Eric Brynjofsson, joka on maailman johtavia robotisaation tutkijoita..." Matti Apunen Ykkösaamussa 17.12.2016. 

LG: EB ei ole robotisaation eikä tekoälyn tutkija. 

Ihana matu Amerikasta

Harva rakastaa arjen kotitöitä: siivousta, tiskausta tai pyykinpesua. Minä en ainakaan, niinpä toivoin äitienpäivälahjaksi kotisiivoojaa – ja sain sellaisen. Olen toukokuusta lähtien seurannut hänen työskentelyään ihaillen ja lumoutuneena. Minusta ei olisi koskaan moiseen, hinkkaamaan samaa neliötä moneen kertaan kunnes tulos on huippulaatuinen.

Kaupan alan työllisyys tulee heikentymään

Kauppojen aukioloaikojen vapautus edisti isojen toimijoiden kilpailuasemaa, aukioloaikojen 
rajoituksethan suojasivat pienempiä kauppoja, kioskeja ja huoltoasemia. Aukioloaikojen 
vapautuksen vaikutuksiin herättiin jälkikäteen todennäköisesti sen vuoksi, että vastustusta kaupan alan 
yrittäjien, esimerkiksi pienempiä K-kauppoja pyörittävien henkilöiden, osalta ei luonnollisesti 
haluttu herättää. Sääntelyhän sopii yrittäjille niin kauan kuin siitä on heille hyötyä, oli
kyse apteekeista, takseista tai vähittäiskaupasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä