Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolierot

Tiede murtaa myyttejä aivojen sukupuolieroista

Neurotieteen professori Lise Eliotin johtaman tutkimusryhmän meta-analyysissa, jossa systemaattisesti käytiin läpi kymmeniä MRI-kuvantamistekniikalla toteutettuja aivotutkimuksia, saatiin jälleen kerran uusia todisteita siitä, että  sukupuolinen dimorphia on aikaisemmin tehtyjä olettamuksia vähäisempää.  Tutkijaryhmät keskittyivät tällä kertaa vertaamaan useiden vuosikymmenten aikana toteutettujen tutkimusten tuloksista miesten ja naisten 

Väärinkäsityksiä sukupuolesta ja myytti sukupuolettomuudesta

Joillain on ongelma. He eivät koe olevansa tavallisia miehiä tai naisia. He kokevat, että miehen on oltava jotain ja naisen jotain. Yksi ydinkysymys - jota jotkut eivät hoksaa kysyä - on, miksi maailma on keksinyt miehen ja naisen roolit?

 

Ei sukupuolisidonnaisia tuotteita kiitos

Tänä herran päivänä, 21. marraskuuta, vuonna 2015, Noora Nuorgam kirjoittaa blogissaan Anttila, are you kidding me? Blogkirjoituksessa kirjoittaja kritisoi verkkokauppa Anttilan tapaa kategorisoida lasten lelut poikien ja tyttöjen leluiksi.

Poikien vanhemmille Anttila markkinoi tuotekuvauksissaan autoja ja kaivureita, kun taas tyttöjen vanhemmille nukkeja ja lastenhoitotarvikkeita. Tämä oli Nuorgamin mielestä liikaa. Hän pahoitti asiasta mielensä.

Vallankumouksellisen proletariaatin sukupuolielämän 12 käskyä

Neuvostoliitto oli ihmiskunnan historiassa kerrassaan kiinnostava kokeilu, johon liittyi niin iloa kuin surua. Hauskoja ylilyöntejäkin tapahtui, kuten vaikkapa valtion pyrkimys ulottumaan vaikutuksensa jopa "proletariaatin" yksityiselämään. Sarjassa "ihminen on kiinnostava otus; neuvostoihminenkin", tässä virkistävä tuulahdus menneisyydestä.

Voiko lapsella olla kaksi geneettistä isää?

1800-luvun darwinismista ja muinaisten uskontojen pääteoksista heteronormatiivisen maailmankuvansa ammentavien mielestä tämä ei varmaankaan ole mahdollista, mutta edistyksellisimmissä tieteellisissä piireissä asia nähdään optimistisemmin :

 

"

Male same sex couples may soon be able to have children genetically related to both partners.

Scientists from the University of Cambridge and the Weizmann Institute in Israel made the discovery while conducting research into how egg and sperm cells are created.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä