Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Tasapaino ihmiskunnan ja luonnon välillä

"Puolueeton" ryhmä tutkimaan ilmastonmuutosta

On jo käynyt selväksi, että yhteiskunnan vähäosaisimmat joutuvat maksamaan ilmastonmuutoksesta aiheutuvat kustannukset. Mitään todisteita siitä ei ole, että ihminen olisi aiheuttanut ilmaston lämpenemistä.

Energiaköyhyys läntisissä hyvinvointivaltioissa ja viimeaikainen liikehdintä keltaisissa liiveissä käyvät osoituksena tästä kohtuuttomuudesta. Ihmistä syytetään otsoniaukostakin, jolla on puolestaan vaikutusta ilmastonmuutokseen. Otsoniaukko on luontainen toistuva ilmiö, napa-alueilla, yleisempi Antarktiksen ilmakehässä.

Satiiri tyylilajina on sopiva uskomustieteitä ruotimaan

Uskomustieteiden parissa joutuu miettimään, että kannattaako niihin sekaantua lainkaan. Hesari toi pääkirjoituksessa esille tuulivoiman kannattavuuskehityksen verrattuna konventionaalisiin tapoihin tuottaa sähköä. Kirjoitus oli vankka kannanotto tuulivoiman puolesta. Nyt ei kerrottu tuulivoiman pelastavan maailmaa, mutta ei tuotu myöskään tuulivoimasta aiheutuvia haittoja esille lainkaan. Vain kannattavuudesta oli pääkirjoituksen sanoma, ja että päästään fossiilisista eroon, jotka saastuttavat ja sen takia pitää niiden hintaa nostaa, jotta saadaan tuulivoima kannattamaan.

Biomassayhtälöt pitävät sisällään koko elämän ylläpitorakenteet!

Aikanaan jo vuosia sitten biomassayhtälöihin kiinnitettiin huomiota ja Kiinassa aloitettiinkin tutkimus suomalaisittain katsottuna suurella tutkijaryhmällä selvittämään mitä biosfäärin monimuotoisuus ja siihen liittyvät biomassakaavat/ - yhtälöt merkitsevät ihmis- ja koko muulle eliökunnalle.

 

CO2 on hyväksi ihmiskunnalle

CO2 on lisääntynyt 300 ppm:stä => 400 ppm:ään osittain kun fossiilisten polttoaineiden CO2 on palautunut ilmakehään.

Hyvän elämän edellytykset kaikille

Siitä on varmaan 15v aikaa kun kirjoitin paikallislehdessä ja puhuin , kuinka tärkeää onkaan ymmärrtää, elämän perus edellytysten merkitys. 

Meidän ihmisten on ymmärrettävä, mitä merkitsee sellainen politiikka, missä tuetaan vain yhtä oasa-aluetta ja toiset jää hoitamatta. Tässä tarkoitan kestävän kehityksen kolmiota, missä kaikkien kolmen osa-alueen painoarvot tulee olla tasapainossa ja yhtä vahvat ja kiinteästi toisiinsa sidotut.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä