Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Transinklusiivisuus

Unisex-lastenvaatemallistot arvoliberaaliuden edistäjinä

Espanjalainen muotialan yritys Mango on tuonut markkinoille vahvasti transinklusiivisen lasten vaatemallistonsa  twitter-tunnisteella #genderless - sukupuolineutraali lastenvaatemallisto on yhdellä tapaa kannanotto vapaamman sukupuolen ilmaisun puolesta ja yrityksen avaus myös soljuu melko onnistuneesti  liberaalissa ajan hengessä. Nykyvanhempien ja heidän lastensa ihmiskuvassa sukupuolen moninaisuus kun on jo melko hyvin ymmärrettyä...

 

Transinklusiivinen puheenvuoro

Aikakautemme yleisempiä harhakäsityksiä lienee käsitys kahdesta erillisestä sukupuolesta - miehestä ja naisesta - joille luonto olisi  antanut omat tarkoituksenmukaiset keholliset olemukset.

 

Lastenpsykiatri Sinkkonen innostaa sukupuolitietoisuuteen lasten kasvatuksessa

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen intoutuu Iltalehdelle antamassaan haastattelussa suitsuttamaan varhaiskasvatuksen  ja perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin vakiintunutta sukupuolisensitiivistä kasvatusotetta - Sinkkonen kehottaa olemaan ohjaamatta lasta kohti tietynlaisia stereotyyppisiä sukupuolirooleja. Lapsen on annettava  löytää vapaasti ne asiat, joista hänelle on iloa. Poika saa siis olla hoivaava ja tyttö leikkiä palo-ja kuorma-autoilla, jos siltä tuntuu.

Miksi translakia tulee uudistaa ?

Tässä faktaa :

 

     * Sukupuolen vahvistaminen tulee olla mahdollista oman ilmoituksen perusteella

     * Myös muille kuin naiseksi tai mieheksi itsensä määrittäville tulisi mahdollistaa sukupuolen korjaaminen         itsemäärittelyoikeutta kunnioittaen

 

Trans*ihmisiä on yllättävän runsaasti

 

Trans*inklusiivisesti kirjoitettujen uutisten lisääntyminen mediasssa on viime vuosina herättänyt ihmisissä mielenkiintoa aihetta kohtaan sekä tietenkin on kannustanut sukupuoliristiriitaa kokevia hakeutumaan transsukupuolisuustutkimuksiin. Vuosittain transtutkimuksiin hakeutuu tällä hetkellä reilut 400 aikuista ja teini-ikäistä nuorta, mikä tietenkin jo koettelee tutkimuksia tekevien poliklinikoiden kapasiteettia sekä asettaa erilaisia kohtaantoihin liittyviä haasteita trans- ja muunsukupuolisten tukijärjestöille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä