Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta USA:n talous

Talousnero Trump?

Kehittyvillä markkinoilla legendaarisen maineen hankkinut ja 82-vuotiaana edelleen aktiivinen sijoittajaguru Mark Mobius suhtautuu Financial Timesin mukaan talouden nykytilanteeseen ja sen tarjoamiin rahantekomahdollisuuksiin luottavasti Donald Trumpin kauppasotauhkauksista huolimatta. Mobiuksen mukaan Trump on todellisuudessa ”dumb as a fox”.

Pelastaako verouudistus Donald Trumpin presidenttiyden?

Presidentti Donald Trumpin viranhoidon alkutaival on jäänyt sen verran tuloksettomaksi, että miehen vaalikampanjan aikana lupaama suuri verouudistus on noussut koko hänen suoriutumisensa kannalta hyvin keskeiseksi. Jos presidentti epäonnistuu senkin toteuttamisessa, hänellä ei ole juuri mitään positiivista esitettävänään maan edetessä kohti ensi vuoden välivaaleja. Siksi hänen eilen Missourissa suorittamansa uudistuksen esittely (ks. linkki) oli tärkeä tapahtuma.

Populismista yksinvaltaan

Donald Trump voitti Yhdysvaltain presidentinvaalit lupaamalla tehdä Amerikan suureksi jälleen. Virkaan astuttuaan presidentti joutuu vastaamaan lupauksensa toteutumisesta muun muassa voimistuvan talouskasvun ja paranevan työllisyyskehityksen muodossa. Todellisuudessa presidentin esittämät ratkaisut jarruttavat kuitenkin pahasti maan kehitystä, ja ikävä totuus paljastuu äänestäjille ennemmin tai myöhemmin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä