Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Ympäristöongelmat

Ovatko ELY keskukset tehtäviensä tasalla?

Kirjoitin 28.9.2018 blogin otsikolla -”Liikenneturvallisuuden kaksoisstandardi”. Juttu liittyi sahatavaralastissa olleen ulkomaalaisen rekan palamiseen 5-tiellä Juvan kohdalla.

Vertailussa oli myös toinen tapaus, jossa suomalainen henkilöauto joka oli suistunut tieltä ja jonka omistajaa Pohjois Savon ELY keskus/Destia velvoitti siirtämään auton pois kahden vuorokauden kuluessa.

Talouskasvusta ei ole pelastajaksi

Talouskasvu loi työtä ja hyvinvointia silloin, kun länsimaisia yhteiskuntia rakennettiin. Kaikki piti tehdä, kun juuri mitään ei ollut. Ei riittävää tieverkostoa, ei tarpeeksi kouluja, sairaaloita tai muuta infrastruktuuria. Myös teollisuus lisääntyi, ja teollisuuteen tarvittiin työntekijöitä. Vähitellen yhteiskuntien perustoiminnot valmistuivat, tehtaita automatisoitiin, ja työ luonnollisesti väheni. Mutta jo vain oli huomattu, että aina kun ihmiskunnalle tulee uusia tarpeita, todellisia tai varta vasten luotuja, syntyy talouskasvua. Ympäristön tilasta ei oltu huolissaan.

Aerodynaamisia tuulivoimaloita rakentamaan

Tuulivoimaloista lähtevää melua on voitu vähentää vuosien varrella liittyen sen mekaaniseen meluun. Kuitenkaan aerodynaamiseen meluun ei ole voitu vaikuttaa. Ongelmia on aiheutunut lähistön asukkaille tietyllä säällä ja kosteusolosuhteissa etc. 

Holtiton suhde ympäristöön Venäjällä on vaaraksi myös sukukansoillemme


Vuorimarilaiset vastustivat ongelmajätekaatopaikan perustamista Kadyshevon kylään
Yksi esimerkki ympäristöongelmista, jotka koskettavat kielisukulaisiamme Venäjällä ja, joista toistaiseksi mikään taho ei ole kiinnostunut meillä edes raportoimaan.

Trump päätti pysyä Pariisin ilmastosopimuksessa

... Tieto kiinalaisista lähteistä - Presidentti Donald Trump ja Yhdysvallat pysyvät Pariisin ilmastosopimuksessa, mutta täsmentävät joitain tavoitekohtia - itselleen mieluisiksi.

...

LAUANTAINA, HELMIKUUTA 16, 2013

Gaia kuumenee - kytketäänkö jäähdytys?

Perintö – velat = tasapaino

(Perintöjä on useanlaisia. Me ihmiset perimme omaisuutta, henkisyyttä ja geenejä, jotta pärjäisimme elämisen taistelussa, joka on sopeutuvaa kilpailua kukin omaan ”lokeroonsa” – jatkamaan sukua)

 

[ … keskimääräinen kansalainen Liisa tulee jättämään tämän päivän materiaalisessa maailmassa suuremmat perinnöt |1 kuin koskaan aiemmin, ainakin jos rahassa sitä mitataan …

Talouden ja ympäristön ongelma on yhteinen - elinikämme!

Aika on rahaa ja pitkä ikä ongelmiemme ydin, niin taloudelle kuin ympäristöllemme. Talous- ja ympäristöviisaat löytävät paljon vahinkojen aiheuttajia – taloudesta varsinkin hyvin monimutkaisia. Lopulta on vain yksi ydinsyy; ja se on pitkitetty ja pitkittynyt keskimääräinen elinajankesto – tänään Suomessakin jo naisilla yli 80 vuotta ja miehilläkin noin reilu 76.

 

Ihmisoikeuksista ympäristövelvollisuuksiin

Näin talviolympialaisten alla on muodikasta puhua ihmisoikeuksista 1], kun pitopaikkakin on Venäjällä Sotshissa. On ikäänkuin itsestään selvää, että meidän läntinen media tarttuu aiheeseen, kun Irakin ja Afganistanin osalta on natolasit estäneet täysin avoimen ihmisoikeuskeskustelun.

 

Meillä Suomessakin puolisokea huutomedia laittaa venäläiset tikunnokkaan

Energiapeli on valtapeli -jokereineen ja mustapekkoineen

HS pääkirjoitus 19.11.2012 kirjoitti puolinaisesti energiapelistä, jossa jokerikorttien tarkkaa määrää ei tiedä kukaan - E=mc2 on kuitenkin kaava, josta olisi jaettavaa, vai mikä olisi pyj - "pienin yhteinen jaettava"?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä