Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Ammattipätevyys

Ammattipätevyys -> jäteastia kuhisee matoja ja kärpäsiä (MTV3)

"Leppävirtalaisen Esselströmin perheen jäteastia kuhisee matoja ja kärpäsiä. Syynä on jäteyhtiön työntekijäpula, jonka vuoksi jäteastiaa ei ole tyhjennetty kuukauteen." kertoo MTV3:n uutiset.

Vaan missä on vika? Ei ole ammattitaitovaatimukset täyttäviä työntekijöitä. Miksi ei ole kun kuitenkin on paljon henkilöitä joilla on ABC-ajokortti.

Suomelle töihin

Eduskuntavaalit lähestyvät, ja spekulaatioita vaalituloksesta on jo pitkään esiintynyt mediassa. Kuten tiedämme, eduskuntavaaleissa käydään (tosin epäsuorasti ja välillisesti) myös pääministerivaali—suurimman puolueen puheenjohtaja aloittaa hallitustunnustelut, jotka tähtäävät sellaisen hallituksen muodostamiseen, jossa hän itse on pääministeri. Eduskuntavaaleissa kansalaiset siis tavallaan rekrytoivat hallituksen puheenjohtajan Oy Suomi Finland Ab:lle.

Luodaan ihmiskunnasta vaaraton!

Mistä ihmiskunta kykenee luopumaan? Toistaiseksi ei mistään, vaikka se aiheuttaisi itsetuhoa. Arvokeskustelu on jäissä, tunneäly on syösty materian arvotyhjiöön. Sen sijaan, että hyödyntäisimme luontoa luonnon kantokyvyn varassa tarpeisiimme, on yksisuuntainen ja harkitsematon luonnonvarojen hyväksikäyttö, hysteria riistäytynyt ihmiskunnan käsistä.

"Sananvapaus" demarilehdessä

Vain Keski-Suomen Viikko on loukannut sananvapauttani. Sen uusi nuori päätoimittaja ei julkaissut minulta tilattua kolumnia, koska en suostunut poistamaan yhtä oliko se sanaa vai lausetta.

KSVsta on lisäksi ainut kielteinen kokemukseni maksetusta ilmoituksesta ja asiakaspalvelusta. Kun yhdistyksen toimijana lähetin sinne Jyväskylän Talven ilmoituksen, minua kohdeltiin epäluuloisesti -, likimain kuin rikollista. Vastauksistani  huolimatta ei meinattu uskoa, että ilmoitus maksetaan ja että minulla on valtuudet lähettää se.

Ammattipätevyys muovikortilla

Kohta ovat Suomen tiet taas astetta turvallisemmat. 10.9.2014 astuu voimaan ammattipätevyysvaatimus kaikilta raskaankaluston tavaraliikenteen kuljettajilta, henkilöliikenteessä pätevyysvaatimus astui voimaan jo vuotta aiemmin.

Kun 43 numeron jalka ei mene 39 numeron kenkään – Ajatuksia ammattipätevyyksistä

Sosiaalidemokraattien entinen kansanedustaja Mikko Elo on nostanut Uuden Suomen blogissaan esille väitteen, että puoluetoverillaan Krista Kiurulla ei ole opettajan pätevyyttä, vaikka hän on ilmoittanut ammatikseen opettaja. Pari vuotta sitten osapuolet kiistelivät kysymyksestä, onko Kiurulla oikeus ilmoittaa olevansa opinto-ohjaaja. Asiaa tiedusteltiin tuolloin oikeuskanslerilta, joka totesi, ettei opinto-ohjaajan titteli ole suojattu ja sitä saa käyttää.

Tarvitsemme nykyistä pätevämmän puolustusministerin

Katselin tunnin verran, kun telkkarissa haastateltiin puolustusministeri Carl Haglundia. Selkosuomella ilmaistuna ministerin puheen sisältö oli tyhjänpäiväistä lätinää. Samalla selkosuomella arvioin, että lähiöbaarien jokaisesta pöydästä löytää parempia asiantuntijoita arvoimaan mennyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta maanpuolustuksen näkökulmasta.

Houkuttaako korkea virka - jättävätkö rotat uppoavan laivan?

Nykypresidenttimme Sauli Niinistön historiallinen äänivyöry Uudeltamaalta vuoden 2007 eduskuntavaaleista 1] loi Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataiselle tien hallitukseen

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä