Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n parlamenttivaalit

Viranhaku ja vaalit - kaksi marjaa, mutta mitä marjaa?

Alaviite on komedia akateemisesta narsismista, juonittelusta ja ihmisen jaloudesta ja häijyydestä.* Ajankohtaisesti leffa kuvaa sitä, mitä samaa on vaaleissa ja viranhaussa. Näissä kahdessa kuviossa nousee pintaan ihmisen ja yhteisön alhaisuus. Parhaissa komedioissa on aina vähintään puolet tragediaa, niin nytkin. Israelilainen huippuleffa osaa ridentem dicere verum, kertoa totuuden hymyillen.  

Paljon pelissä - Euroopan parlamentin vaalit 2014

Euroopan unionin kaikki 28 jäsenmaata järjestävät 22–25. toukokuuta 2014 välisenä aikana vaalit, joissa valitaan yhteensä 751 edustajaa Euroopan parlamenttiin. Suomessa varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 25. toukokuuta.

 

Joulun ilosanoma Soinilta

Suomi on saanut joululahjan. Timo Soini ei asetu eurovaaliehdokkaaksi ja kertoo: - "Tehtäväni on johtaa perussuomalaiset hallituspuolueeksi. Se ei onnistu Brysselistä käsin. Aloite on pidettävä omissa käsissä. Lujasti"

EU-vaalit: Tilaus ja toimitus eri maailmoista?

Mitä äänestäjä on "virallisesti" saanut ja mitä hän on "oikeasti" saanut? Tai on saava. Se taitaa olla yksi merkittävä mietinnän aihe äänestäjälle kevään 2014 EU-vaaleissa.

Kepulaista pelin politiikkaa. Rehn haluaa ulkoministeriksi?

Timo Soini totesi, että kepu saalistaa kahden katiskan taktiikalla. Lisäisin, että omien havaintojeni mukaan myös muutama pohjaonki on käytössä. Kepun politiikka on nimittäin nyt niin monilla jalaksilla seisomista, että ei ihme, että kannatus nousee. Kuinka kauan tällainen meno jää äänestäjiltä havaitsematta, niin sen aika näyttää, mutta sekin päivä vielä tulee.

Stubb jenkaa Suomea Natoon

Hallitusneuvotteluissa brysselministeri Alex Stubb jenkaa jälleen Suomea Natoon - on kuulemma erityisiä syitä. Olisivatko Stubb ja vanhempi ulkoministeri Erkki Tuomioja ottaneet yhteen? Brysselisti Stubb vipuaa Suomea Natoon ja vanhempi peace-diplomaatti Tuomioja näkee maailmaa laveammin kuin vain brysselkortin takaa. Onko Stubb Suomen pahin uhka ja haaste?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä