Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Mielikuvajohtaminen

Sotaisaa

- Olen viettänyt viime päivät pää pensaassa.

 

Millaisia mielikuvia heräsi tuosta aloituslauseesta?

Olen tosiaan viettänyt viime päivät pää pensaassa, viinimarjoja, karviaisia ja vadelmia poimien, ja siinä samassa on tullut erinäisiä ajatusketjuja kuljeskeltua. Kerron nyt yhdestä ajatusketjusta.

Sanat ovat työkaluja ajattelun työkalupakissa. Pakki voi olla hyvin tai niukasti varusteltu. Ilman sanoja meidän on vaikea käsitellä mitään asioita ajattelemalla, varsinkaan abstraktioita.

Miksi mielikuva ratkaisee?

Tapasin pari päivää sitten yhteisen projektin tiimoilta Nipa "Dingo" Neumannin exänäkin paljonkin julkisuutta saaneen yrittäjä ja projektikoordinaattori Tarja Malmströmin. Tunnemme toisemme jo paria vuotta ennen Tarjan kuuluisaa suhdetta, joten rennossa hengessä keskustelimme molempien urat huomioiden siitä, miksi mielikuva vain ratkaisee? Ja sitä tänään nyt aamukahvilla aloin miettiä...

(Alkoholi)mainonta on varsin merkityksetöntä

Puheenaiheeseen on syytä tarttua ottamalla "keihäänkärjeksi" joku ajankohtainen tapaus, joka on markkinoinnin ja mainonnan osalta alkoholituotteiden mielikuvamainonta, jonka kieltäminen on aiemman peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) parin vuoden takaisten lausuntojen mukaan marssijärjestyksessä ensimmäisenä, kun tämänhetkinen hallitus suorittaa alkoholilain varsin kokonaisval

Kataisen väärä analyysi

Jyrki Katainen on vuoden taitteessa tavoilleen uskollisesti analysoinut filosofisemmin Suomen johtamisen kysymyksiä. Suomesta on hänen mukaansa tullut mosaiikkimaisempi yhteiskunta, jossa ei voi enää johtaa edestä.

Maakysely: Yhdysvallat suurin uhka maailmanrauhalle

 

Markkinatutkimuslaitos Win/Gallup International on julkaissut 65:ssä eri maassa tehdyn kyselytutkimuksen tulokset. Kyselytutkimuksessa pyrittiin kartoittamaan mm. kadunmiehen mielipidettä siitä, mikä valtio muodostaa suurimman uhkan rauhalle sekä tulevaisuususkoa talouden suhteen. Tulokset ovat mielenkiintoisia.Median uutisoinnin vaikutusta on havaittavissa vastauksissa. Myös koulutustasolla on vaikutusta. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä