Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kaikki blogit puheenaiheesta Ympäristökriisi

[U] Kuusi vaikuttajaa – elämmekö maailmanvallankumouksen partaalla?

Yhdysvallat sai uuden ehkä radikaalimman presidentin kuin osataan edes aavistaa – Donald J. Trump kuittasi 20. tammikuuta 2017 ydinnappulat käsiinsä. Syntyykö Trumpilta maailmanvallankumous, vai kykeneekö hänen neuvonantajakaarti ja ministerit ohjailemaan Trumppia? …

Puhutaan vaan ydinvoimasta!

Samaan aikaan kun tuoreesta kyselystä selviää, että 71 % maailman johtavista ilmastonmuutoksen tutkijoista pitää ydinvoimaa "kriittisenä osana ilmastonmuutoksen ratkaisua," Greenpeace jatkaa taisteluaan ydinvoimaa vastaan. Uusimmassa kampanjassa todetaan, että "nyt kannattaa puhua ydinvoimasta."

 

Väistämättömän romahduksen elementeistä

Katsotaan, millä tavalla erilaiset ongelmat ovat konvergoitumassa. Ensimmäisenä ongelmana meillä on halvan energian loppuminen, joka johtuu energiahuipusta. Öljyn hinta nelinkertaistui 2000-luvun alussa ja sen hinta tulee vaan nousemaan ja se vaikuttaa aivan kaikkiin hintoihin, koska kuljetukset, maatalous, teollisuus - aivan kaikki lepää öljyn päällä.

Talvivaarasta ei opittu mitään? Sinisilmäisten Suomi kaupan

Viime sunnuntaina Hesarissa uutisoitiin Suomen bisnesmokien kymmenen kärki. Listan seitsemäntenä oli kaivosyhtiö Talvivaaran taloussotkut.

 Istun Rukalla takkatulen ääressä rentoutumassa uupuneena. Takana on upea päivä lumisissa maisemissa. Olo on raukea pitkän hiihtolenkin jälkeen ja mieli levännyt luonnon sylissä. Juuri tästä syystä ajatukseni pysähtyivät Talvivaaraan. Suomalaisen luonnon kautta.

Kasvuhokema saavutti maalliset rajansa

Tänään päättyy vuosisatamme lämpimin Joulukuu, ehkä koko mitatun historian; ainakin Etelä-Suomessa. Ilmasto lämpenee, syyt me tiedämme, mutta emme juurikaan tee mitään. Toki ilmasto ja ympäristö muuttuu myös ilman ihmistä, mutta ihmisen kanssa muutokset karkaavat hallitsemättomiksi – ainakin meille ihmisille. Niitämmekö nyt sitä mitä olemme kylväneet?

  

Kiina kasvaa nopeammin kuin maallinen kestokyky sietää?

(valtakunnallinen sanomalehti ruotii systemaattisesti Kiinaa, kiinalaista valtakoneistoa ja loputonta kasvua - ymmärtämättä mitä me itse teimme aiemmin)
.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä